.

04.11.2015 21:39

Na části pozemku v Josefovském údolí u Adamova v CHKO Moravský kras, která je tomuto účelu smluvně dohodnuta s majitelem, je budováno veřejné místo pro odpočinek návštěvníků údolí a setkávání široké veřejnosti. V součastnosti provádíme terénní úpravy během dobrovolnických brigád, z velkého padlého kmene máme vyřezané lavičky a stolečky, budou umístěny odpadkové koše na tříděný odpad, postavena skříň na knížky, hrnečky a pochutiny. Plánujeme provozovat lesní minibar. Přes léto budeme chladit nápoje v potoce. Přivedena bude elektřina k zásuvce na zakoupenou varnou konvici. Dále zde bude vybudován záhon na bylinky, který si příchozí mohou využít na uvaření čaje. Bude zde také kameniště na hraní pro děti s lavičkami a dále umístěna tabule na kreslení. Zakoupeny budou řezbářské potřeby, které budou k zapůjčení v budově Ekologického volnočasového centra Švýcárna. Ve spolupráci s odborníky umístíme infopanel. Pozemek se nachází pod turistickou cestou u potoka a bude nutné k němu vybudovat i chodníček se schodištěm. Většina prací bude odvedena dobrovolnicky, ale některé odborné práce, materiál a vybavení bude nutné zakoupit. Práce budou hotovy do prosince roku 2015. 

 

O pohodlí návštěvníků se budou starat garanti projektu spolu s dalšími dobrovolníky z blízkého Ekologického volnočasového centra Švýcárna.

 

Garanty projektu jsou Martin Hlučil a Zuzana Škopová.

 

V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat na telefoním čísle 728 752 923 nebo na email mistosetkani@gmail.com

 

Místo setkání je situováno nedaleko Švýcárny a Staré huti v Josefovském údolí v CHKO Moravský kras. Najdete nás asi 3,5 km od Adamova přímo při modré turistické značce z Adamova do Habrůvky a Křtin. 

 

Nejbližší zastávka: Habrůvka, Josefov (IDS JMK, linka 157), asi 150 m

 

GPS souřadnice jsou následující:

49°18'21.596"N, 16°40'43.240"E